Will Smith’in attığı tokatın ardında Jada ile yaşadığı tansiyonlu bağlantı mi var?

Leila

Global Mod
Global Mod
Pazar gecesi gerçekleşen Oscar Ödül Merasimi’ne Will Smith’in Chirs Rock’a attığı tokat damga vurdu. Smith’in, karısı Jada Pinkett Smith için yaptığı bu hareket Akademi tarafınca kınanıp Smith’in nihayet Rock’tan özür dilemesiyle sonuçlanırken, Oscar’lı oyuncu ve eşi içindeki sıradışı bağlantının etkisinin bu şiddet gösterisine tesiri olup olmadığını akıllara getirdi.

İki gündür tüm gözler Will Smith ve Jada Pinkett Smith üzerinde. Hollywood’un sansasyonel çifti, bu sefer da sinema sanayisinin en itibarlı gecesinde dikkat çekmeyi başardı. Ve hatta bir oldukçaları Will Smith’in bu hareketinde çiftin bağlantısının ve Will Smith’in geçmişinin tesiri olduğunu düşünüyor.

94. Oscar Ödül Töreni’nden daha sonra ne Jane Campion’un bayan direktör mükafatını alması, ne Dune’un başarısı, ne de Troy Kutser’ın Oscar alan birinci işitme engelli oyuncu olması konuşuldu.

Bunun yerine Oscar gecesine damga vuran bir şiddet gösterisi gündemde kaldı. En düzgün erkek oyuncu kolunda aday gösterilen ve mükafatı kazanan Will Smith, Chris Rock’ın Jada Pinkett Smith’in dökülen saçlarıyla ilgili GI Jane latifesi yapması üzerine evvel kahkahalarla güldü, akabinde da eşinin bozulduğunu görür görmez Rock’a tokat attı.

Smith, merasim sırasında Rock hariç herkesten özür dilemeyi tercih etti. Mükafatını aldıktan daha sonra da tüm gece partide eğlendi. Ödül merasiminin sonraki günü Akademi, Smith’i kınayan bir yazı yayınladı ve Smith de Rock’tan özür diledi.

GEÇMİŞİNDE DE ŞİDDET VAR

Aslında 53 yaşındaki Smith, gülen yüzünün gerisinde şiddet barındırmasıyla birinci sefer gündeme gelmiyor. 1989’da aktör ve rapçi, Philadelphia polisine göre prodüktörü William Hendricks’i neredeyse kör bırakan olaya karışarak bir geceyi mahpusta geçirdi.

Şiddet eğilimine dair bir diğer sinyali ise, 2021 yılında yaptığı bir açıklamada verdi. Küçük bir çocukken babasının annesini dövdüğünü ve müdahale etmediği için bir korkak üzere hissettiğini söylemişti. yıllar daha sonra babası kanser olup tekerlekli sandalyeye mahkûm olduğunda da annesinin intikamını almak için onu öldürmeyi bile düşündüğünü söylemiş oldu.

Will Smith daha evvel de “İnsanların geçmişimi anladığını sanmıyorum. Her vakit memnunum ve beşerler beni gülümserken görüyor. İnsanların bulunduğum yere ulaşmak için izlediğim yolu ve kışkırtılınca pusuda yatan canavarı anladıklarını sanmıyorum” demiş ve aslında öfke denetimi ile ilgili bir sorunu olduğuna dair sinyaller vermişti.

EVLİLİKLERİNDE SIKINTILAR YAŞADILAR

Will Smith, yalnızca şiddet eğilimli de değil bununla birlikte pek problemli bir alakayı de yıllardır sürdürüyor. Evlilikte sadakat konusundaki sıra dışı yaklaşımlarıyla dikkat çeken çift geçtiğimiz senelerda açıklamalarıyla da sık sık gündeme geldi.

Will Smith, Jada Pinkett Smith ile 1994’te, hit sitcom Fresh Prince of Bel-Air’deki karakterinin kız arkadaşı rolü için seçmelere katıldığında tanıştı. Smith o sırada oyuncu Sheree Zampino ile evliydi ve bir oğulları vardı. Fakat Jada’yı gördüğünde, yanlış bayanla evlendiğini fark ettiğini söylüyor.

Smith, Jada ile çıktığı birinci akşam için “Eşsiz, hoş bir güç vardı. O ânı yaşadık ve bağlandık ancak ben evliydim” diyor. Sonraki gece Sheree ile yemek yediğini ancak tuvalete gittiğinde gözyaşlarına boğulduğunu söylüyor.

Sheree 1995 yılında Sevgililer Günü’nde boşanma davası açtı ve Smith iki yıl daha sonra Jada ile evlendi. bir daha de Jada çabucak sonrasında onunla hakikaten evlenmek istemediğini deklare etti. Evlilik konusunda her vakit kuşkuları olduğunu fakat birinci çocukları Jaden’e gebe kaldıktan daha sonra bu mevzuda baskı hissettiğini söylüyor.

2018’de yaptığı açıklamalarda “Bir düğün yapmak zorunda olduğum için hayli üzülmüştüm. Koridor boyunca ağladım. Bu yapı ile hiç bir vakit tam olarak birebir fikirde olmadım” diyor.

Lakin Smith ise “yaşamımda evlenmek ve bir aileye sahip olmaktan öbür bir şey istediğim bir gün olmadı. Sözün tam manasıyla beş yaşımdan beri ailemin nasıl olacağını hayâl ediyordum” dedi.

AÇIK BAĞ DEVRİ

Çift iki yıl evvel ise Jada Pinkett Smith’in evlilik dışı ilgisiyle bir daha gündeme geldi. R&B müzikçisi August Alsina 2020’de Jada Smith ile uzun periyodik bir ilgisi olduğunu deklare etti. Çift başlangıçta bu argümanları reddetti ve çabucak sonrasında birkaç yıl evvel süreksiz bir ayrılık devrinde bu münasebetin yaşandığını itiraf etti. Alsina, Jada ile; oğlu Jaden tarafınca 2015 yılında bir müzik şenliğinde tanıştırılmıştı.

Jada’dan 21 yaş küçük olan Alsina’nın Smith ailesi ile yakınlaştığı, onlarla tatile gittiği ve Calabasas, Los Angeles’taki 32 milyon sterlinlik malikanede kaldığı söylendi.

Çift, ondan sonrasında ilgilerinde yaşadıkları sıkıntılardan daha sonra epeyce eşliliğe geçtiklerini anlattı. Smith’in açıklamaları bunlarla da kalmadı.

August Alsina

ABD LİDERİ OLMAK VE BİR HAREME SAHİP OLMAK İSTİYOR

Smith bir kezinde ABD lideri olmayı planladığını da söylemişti. Ve bir vakit içinder aktris Halle Berry ve balerin Misty Copeland da dahil olmak üzere 20 kişilik bir kız arkadaş haremine sahip olma fantezisi olduğunu da itiraf etmişti.

Hatta Jada da uzun vakit evvel Smith’e öbür cinsel partnerler bulması için müsaade verdiğini ima etmişti: “Will’e her vakit söylemiş oldum: Aynada kendine bakabildiğin sürece istediğini yapabilirsin.”

2011 yılında, Jada ve Marc Anthony’nin uygunsuz bir biçimde yakın oldukları ve ailenin konutunda birlikte yakalandıkları tez edildi. Bu tezler yalanlandı. Akabinde da Will Smith’in 2015 yılında aktris Margot Robbie ile bir alakaya başladığı söylendi.

TOM CRUISE İLE TIPKI TARİKATA ÜYELER

Smith’ler ayrıyeten, Scientology’nin üyesi oldukları tarafındaki suçlamaları uzun yıllar boyunca reddettiler. 2008’de bir okul kurmak için neredeyse 1 milyon sterlin harcadıkları ve sıra dışı bir müfredat tasarladıkları ve bunun Scientology’e dayandığı sav edildi. Lakin okul altı yıl daha sonra ebeveynlerin birden fazla çocuklarını uzaklaştırınca kapandı. Çiftin Scientology’den 2015’te ayrıldığını tez ediliyor.