Vefa arayan bir sanatçı… Yeşilçam’ın makus adamı Hikmet Taşdemir!

Leila

Global Mod
Global Mod
40 yılını setlerde geçiren, 60 sinemada rol alan Yeşilçam’ın makûs adamı Hikmet Taşdemir içini döktü. Taşdemir “Yeşilçam oyuncularına ve direktörlerine vefasızlık yapılıyor” dedi.

‘Korkusuz Korkak’ sinemasında ‘Gaddar Kerim’, ‘Umudumuz Şaban’da ‘Mardinli Arif’i ve ‘Tatar Ramazan’da ‘Cıbıl Halil’ karakterleriyle hafızalara kazınan Hikmet Taşdemir, son olarak ‘Arka Sokaklar’ dizisinde rol aldıktan daha sonra oyunculuğu bıraktı.

50 yıldır İstanbul Silivri’de yaşayan Taşdemir, oyunculuk yapmak istemediğini belirtti. Taşdemir, sinema kesiminde artık hürmet görmediklerini söylemiş oldu.

“BİZLER OLMASAK SİZ NE OLURDUNUZ?”

Yeşilçam oyuncularına vefasızlık yapıldığını söyleyen Hikmet Taşdemir, “Günümüz sinema kesiminde hürmet yok. Bizim üzere oyunculara da efsane direktörlere de hürmet gösterilmiyor. Çok değerli direktörlerimiz, Arif Memduh Ün, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk… Bu isimleri anmadan geçersem hayli ayıp olur, Allah rahmet eylesin” dedi.

Hikmet Taşdemir “Bizler olmasak siz kimsiniz, ne olurdunuz? Yumruğu yiyen ben, hiç bahsedilmeyen ben. Bir gün Erol Taş’tan Hayati Hamzaoğlu’ndan, Kazım Kartal’dan hiç bahsedildi mi? Hangi kanalda bunların mevt yıl dönümlerinden bahsettiler” dedi.

“CÜNEYT ARKIN’A KIRGINIM”

Uzun yıllar tıpkı setleri paylaştığı Cüneyt Arkın’a kırgın olduğunu söyleyen Hikmet Taşdemir, bir gazeteci arkadaşıyla röportaj yapmasını rica ettiğini, bu isteğini geri çevirdiği için epey üzüldüğünü anlattı. Cüneyt Arkın’ın kitabını bu niçinle okumadığını söyleyen Taşdemir, “Güya beni epeyce severdi. Ricamı kırmaması gerekirdi” dedi.

Cüneyt Arkın’ın kitabında Orhan Gencebay’dan ‘arabeskçi’ olarak bahsetmiş olduğu yorumlarıyla ilgili konuşan Taşdemir “Kendisiyle 10 sinemada, Orhan Gencebay ile 5 sinemada oynadım. İkisi de fazlaca delikanlı, düzgün arkadaşlar. O ifadeyi Orhan Gencebay için dediğini pek sanmıyorum, o denli bir şey söylemişse de ayıplıyorum” dedi.

“NÜFUS KAĞIDINDA OĞLUM LAKİN KALBİMDE DEĞİL”

Oyuncu Hikmet Taşdemir, özel ömründe da büyük bir yıkım yaşadığını belirterek, yakın vakitte 56 yıllık eşi Rafiye Taşdemir’i kaybettiğini, oğlunun annesinin vefatından kendisini sorumlu tuttuğunu paylaştı.

Taşdemir, “Eşim Alzheimer hastasıydı. Oğlum diyor ki benim yanımda olsaydı ölmezdi. halbuki eşime benim baktığım üzere bakabilir mi? Annesinin cenazesine gelmedi. Benim için bir yıkım oldu. Nüfus kağıdında oğlum ancak kalbimde oğlum değil” dedi.

Taşdemir, eşinin bulunduğu mezarlıkta kendisi için mezar yaptırdığını da söylemiş oldu. (DHA)