Şahan Gökbakar’a belediye liderinden cevap

Leila

Global Mod
Global Mod
Sosyal medya hesabından “Tortum Şelalesi kurudu” paylaşımı yapan komedyen Şahan Gökbakar’a, Erzurum Uzundere Belediye Lideri Hilmi Aktoprak’tan cevap geldi.

Asya ve Avrupa’nın en yüksek şelalelerinden olan ve UNESCO tarafınca Dünya Miras Listesi’ne aday gösterilen Tortum Şelalesi 15 Şubat’ta kanal arızası niçiniyle tadilat yapılırken susuz kalmıştı.

Şahan Gökbakar’ın tadilat yapıldığı sırada Tortum Şelalesi’nin çekilen fotoğrafını toplumsal medyada “Tortum Şelalesi susuz kaldı” açıklamasıyla paylaşması üzerine Uzundere Belediye Lideri Hilmi Aktoprak’tan komedyene karşılık geldi.

Tortum Şelalesi’nin görüntüsünü toplumsal medya hesabından paylaşan Aktoprak, “Tortum Şelalesi gürül gürül. Palavraya prestij etmeyin gerçeğe prestij edin. Tortum Şelalesi kurudu üzere dezenformasyon yapanlar gelip görsün. Hepsi palavra işte bu gerçek” sözünü kullandı.

TORTUM ŞELALESİ’NİN ÖZELLİKLERİ

UNESCO’nun ‘Dünya Mirası’na aday gösterilen Tortum Şelalesi, 48 metre yükseklikten akıyor. Şelale, 18’inci yüzyılda Balıklı köyü yakınlarında bulunan dağda heyelan oluşması kararı oluşmuş. Suyun coşkulu aktığı günlerde harika bir imgeye bürünen şelalenin üzerinden gökkuşağı eksik olmuyor. (İHA)