Önerme nedir örnekler veriniz ?

Felaket

Global Mod
Global Mod
Önerme, herhangi bir konuda öneri veya öneriler sunmak için yapılan bir araştırmadır. Bir önerme, günümüzde çoğu zaman akademik veya profesyonel olmak üzere iki farklı türde olabilir. Akademik önermeler, özellikle akademisyenler veya akademik çalışmalar tarafından yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar genellikle önemli konularda, özellikle de eğitim, bilim veya sosyal bilimler alanlarında yapılır. Diğer türde ise profesyonel önermelerdir. Bu önermeler, çoğunlukla işletmeler tarafından yapılan çalışmalardır.

Bir önerme genellikle içerisinde bir problemi tanımlayan ve konuyla ilgili çözüm önerilerini içeren bir rapor olacak şekilde yazılır. Rapor içerisinde, sorunu tanımlayan ve çözüm önerilerini sunan, konu hakkında detaylı bilgiler içeren, alt başlıklar kullanılarak yazılmış, önemli anahtar kelimeleri bold biçimlendirilmiş gibi kurallar olması beklenir. Ayrıca, önerme genellikle en az 200 kelime ile yazılır.

Örnek olarak, akademik alanda bir önerme, kaliteyi arttırmak için bir eğitim kurumunda kullanılabilecek e-öğrenme sistemleri hakkında bir rapor olarak yazılabilir. Rapor, özellikle eğitim kurumu için avantajlarını, gerekli teknolojileri ve kurulum için önerileri içerecektir. Diğer bir örnek olarak, bir işletme tarafından yazılmış bir önerme, yöneticilerin çalışanların verimliliğini arttırmak için işletme içi eğitim programı hakkında olabilir. Rapor, çalışanların işletme içi eğitim programlarına katılımını arttırmak için öneriler sunacaktır.