Haluk Levent: Her an Yemeksepeti’ni gitarla basabilirim; “Haluk abiniz geldi ulan, ne oluyor, şu işi çözelim” demeyi düşünüyorum

DeSouza

New member
Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışan çalışanların 3 Şubat’tan beri devam eden iş ve ekmek gayretine dayanak veren ve patronlarla ortalarında aracı olan müzikçi Haluk Levent, “Sırada Yemeksepeti var. Ona başlamayı düşünüyorum. Her an Yemeksepeti’ni gitarla basabilirim. “Haluk abiniz geldi ulan, ne oluyor, şu işi çözelim” demeyi düşünüyorum” dedi.

Halk TV muharriri, gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan müzikçi Haluk Levent, Migros çalışanları için yürüttüğü çabayı anlattı. Yeni gayesinin Yemeksepeti’nde fiyat artışı için aksiyon yapan moto-kuryelerin problemini müdahil olmak olduğunu söz eden Levent’in açıklamaları şöyleki:

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu direniş sayenizde uzlaşmaya vardı.

Geçen yıl da Migros emekçileri için arabulucu olmuştum, o da tahlile kavuşmuştu. Ben yıllardır Migros çalışanıyla beraberyim. Evvelki grevlerde yağmur altında müzikler söylemiş oldum. “Bir müzikçi çözdü”ye indirgenmesini tuhaf buluyorum. Sendika ve çalışanların kararlı duruşu olmasa çözülmezdi.

“Gel çöz” mü dediler?

Ortalık gergindi. Gerginlik çözümsüzlüğe gidiyordu. İki tarafa da “Arabulucu olmamı ister misiniz?” dedim. “Lütfen” dediler. Hem Migros’a gittim hem personellere… Dokuz gün görüşmelerle ve telefon trafiğiyle geçti. Dün (Önceki gün) “Ahbap’ta buluşalım” dedim. Sekiz buçuk saat aralıksız tartışmadan daha sonra sorunu çözdük.

Dokuz gün mü..

Dokuz gün boyunca oradan oraya… İki dakikada olmuş iş değil. “Dernekte çözelim” demek artık çözülmüştür demek.

O da 8.5 saat sürmüş.

Evet, uzun sürdü. Zira fazlaca husus vardı görüşülecek. Sendikanın tüm talepleri kabul edildi. Kıymetli olan, iki tarafın memnun ayrılmasıydı.

Hiç kopma kademesine geldi mi?

Üç sefer. Bizde Gül abla var. “Abla çabucak kahve yolla, lokum getir, burası darmadağın oluyor” dedim. (Gülüyor)

Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Sınıf şuuru olan bir sanatkarın bu işi çözmek için uğraşması kadar doğal bir şey yok. Kimi iş yerlerinde greve gittiğim için reklam kaybettiğim oldu. Bu bir risktir. Riske giren sanatçı bunları yitirecek kimi vakit. Son beş yılda 80’e yakın greve gittim. İnsanlara müzikler söylemiş oldum. Emek şuuruyla yaklaşıyorum.

Bundan daha sonra ne olacak?

Sırada Yemeksepeti var. Ona başlamayı düşünüyorum. Her an Yemeksepeti’ni gitarla basabilirim. “Haluk abiniz geldi ulan, ne oluyor, şu işi çözelim” demeyi düşünüyorum. (Gülüyor)

TIKLAYIN – Haluk Levent, aksiyon yapan Yemeksepeti kuryelerine baklava dağıttı