Çiğdem Batur tacizcinin peşini bırakmadı

Leila

Global Mod
Global Mod
Oyuncu Ayşe Çiğdem Batur, cezası ertelendiği için tacizlerine devam eden saplantılı hayranı olduğu belirtilen kişi hakkında ikinci sefer dava açtı. Batur, “Bu davanın peşini bırakmayacağım. Zira ben ve benim üzere bayanlar sen ve senin üzere sapıklarla hayatı boyunca uğraşmak zorunda kalıyor” dedi.

Oyuncu Ayşe Çiğdem Batur avukatı Ayşegül Mermer aracılığıyla Erdinç B. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi oldu. Erdinç B. hakkında soruşturmayı tamamlayan savcılık, ‘tehdit ve cinsel taciz’ kabahatlerinden toplam 9 aydan 4 yıla kadar mahpus cezası istemiyle dava açtı.

TOPLUMSAL MEDYADAN TACİZ VE TEHDİT

İddianamede oyuncu Ayşe Çiğdem Batur’a Erdinç B.’nin hayranlık beslediği, şüphelinin daha evvel Twitter üzerinden Batur’a bildiri gönderip rahatsız etmesi niçiniyle yargılandığı ve ceza aldığı açıklandı.

İddianamede, Erdinç B.’nin hata tarihleri içinde kendi kullandığı Twitter hesabından Batur’a “Deniz bakışlı yarim, gülmek bir beşere bu kadar mı yakışır aşkıma bak” halinde bildiriler gönderdiği, Batur’un Twitter hesabından bir bayan cinayetiyle ilgili yayınladığı bildiriye ise “Cinsiyet fark etmez bugün sessiz kalırsan yarın sana da cehennemi yaşatırlar” biçiminde karşılık yazdığı yer aldı.

SİLAHLI FOTOĞRAFINI GÖNDERDİ

İddianamede, Erdinç B.’nin masa üzerine konulmuş silah ve yanında yer alan mermilere ilişkin fotoğraflar ile bir daha kendisinin ayakta durduğu ve elinde silah olduğu fotoğraflarını Batur’a gönderdiği açıklandı.

Sözünde ise kelam konusu Twitter hesabını kendisinin kullanmadığını, kendisinin ismine hesap açılmış olabileceğini ileri sürdüğü kaydedildi.

“SAPIKLARA REAKSİYON GÖSTERMEDİĞİMİZ SÜRECE…”

Çiğdem Batur bir bayan cinayetinin akabinde toplumsal medyada yaptığı açıklamada yaşadığı taciz olayını gündeme getirerek şunları söylemişti:

“Çünkü biz sizin üzere sapıklara reaksiyon göstermediğimiz sürece ve siz ceza almadığınız sürece maalesef bu ülkede bayana şiddet ve bayan vefatları her geçen gün daha fazla artıyor. Artık yüreğin var ise bu görüntünün altına da bana yazdığın bildirileri tıpkı özgüvenle yazsana… Haydi telefonun ardında o klavyenin ardında bana özgüvenle bulunduğun tacizi artık burada her insanın önünde bulunsana…İşte o işler o denli olmuyor. O yüzden ben bu işin gerisindeyim. Bunu da sizinle paylaşmak istedim. Bu Erdinç B. isimli şahsın en kısa vakitte ceza alması için canla başla uğraşacağım.”