Bir Kullanıcı İstiklal Marşı’nın Yapay Zeka Manzarasını Merak Edip Görselleştirdi Sonuç Herkesi Hayran Bıraktı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Twitter’da ‘@zindekultur’ isimli kullanıcı İstiklal Marşı’nın yapay zekada nasıl bir izlenim yaratacağını merak edip kıta kıta görsele çevirdiğini deklare etti. Ortaya çıkan görselleri paylaşan kullanıcının floodu adeta bakılırsanleri mest etti!

Kaynak: https://twitter.com/zindekultur/statu…

Gelin birlikte yapay zekanın kıta kıta görselleştirdiği İstiklal Marşı’nın manzaralarına bakalım!

1. “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir lakin.”

twitter.com

2. “Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl! Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet bu celâl? Sana olmaz dökülen kanlarımız daha sonra helâl, Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl.”

twitter.com

3. “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel üzereyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.”

twitter.com

4. “Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar; Benim iman dolu göğsüm üzere serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl bu biçimde bir îmânı boğar, “Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?”

twitter.com

5. “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın… Kim bilir, tahminen yarın… tahminen yarından da yakın.”

twitter.com

6. “Bastığın yerleri “toprak!” diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı.”

twitter.com

7. “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.”

twitter.com

8. “Ruhumun senden, İlâhî, şudur fakat emeli: Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.”

twitter.com

9. “bu biçimde vecd ile bin secde eder –var ise- taşım; Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-i mücerred üzere yerden na’şım; bu biçimde yükselerek Arş’a bedel, tahminen başım.”

twitter.com

10. “Dalgalan sen de şafaklar üzere ey ulu hilâl; Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl: Hakkıdır, hür hayatış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!”

twitter.com

BONUS: Son olarak tıpkı kullanıcı İzmir Marşı’nın da yapay zeka görsellerini paylaştı.

twitter.com

twitter.com