Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses’in vefatının 9. yılı

Leila

Global Mod
Global Mod
Hayranlarının ‘Müslüm Baba’ ismini taktığı, arabesk müziğin efsane isimlerinden Müslüm Gürses, 9. vefat yıl dönümünde memleketi Şanlıurfa’da unutulmadı.

Arabesk müziğin efsane isimlerinden, ‘Müslüm Baba’ ismiyle bilinen sanatçı Müslüm Gürses, vefatının 9. yılında memleketi Şanlıurfa’da unutulmadı.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013’te ömrünü kaybeden sanatkarın ismiyle Karaköprü ilçesindeki Ömür Parkı’nda açılan ‘Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi’ ziyaretçi akınına uğradı.

Yoğunluğun oluştuğu müzede, Gürses’e ilişkin epeyce sayıda eşya yer alıyor.

Sanatkarın bal mumu heykelinden çıkarttığı taş plaklara, güneş gözlüğünden tespihine, çocukluk ve gençlik senelerına ilişkin fotoğraflarından konserlerde ve günlük ömürde giydiği kıyafet ve ayakkabılara kadar fazlaca sayıda özel eşyası müzede sergileniyor.

Ankara’dan Şanlıurfa’ya giden vatandaşlardan Zekiye Kılıç, “Çok seviyorum. Çok kıymetli bir insan. Hiç kimse herbiçimde hiç bir sanatçı için kendini kesmemiştir, âlâ bir şey değil fakat sonuçta olmuş. Kendisine hayran bırakmasıyla, ses tonuyla baba özünü almasıyla bence hayran duyulacak bir insandır. Urfalı olmasıyla burada müzesi yapıldı. Çok etkilendim” diye konuştu.

Müzeyi gezen Müslüm Gürses hayranlarından Mehmet Ayarkan ise “Müslüm Gürses’i çocukluğumdan beri aslına bakarsanız dinlemeye başladık. Burada kendisine ilişkin eserleri, imzalarını taşıdığı eserleri görür görmez insan daha da memnun oluyor. Burada bütün mamüllerin kendisine ilişkin olduğunu esasen biz fotoğraflarından, sinemalarından ve televizyon programlarından ayakkabılarını, işte kadro elbiseler olsun, gömlekleri olsun, esasen biz bunların hepsini takip ediyorduk ve biliyorduk. Burada olmak olağan ki hoş bir his ve 3 Mart ötürüsıyla Türkiye’nin başı sağ olsun diyorum” tabirlerini kullandı. (İHA)