140 bin dolarlık hediyeyi kabul eden Hollywood yıldızları ikiyüzlülükle suçlanıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Olaylı Oscar gecesinin yankıları devam ederken, ödül merasimiyle ilgili toplumsal medyada bir öbür tartışma daha aldı başını gitti. Hollywood yıldızlarının, Ukrayna’daki işgal için daha fazla yardım edebileceği konusunda tenkitler toplumsal medyada yayılırken, 140.000 dolar kıymetindeki Oscar çantalarını kabul etmeleri de ikiyüzlülük olarak görüldü.

Toplumsal medya kullanıcıları, pazar gecesi düzenlenen merasimde her Oscar adayı için hazırlanan çantaların bir modülü olarak verilen yüksek ölçüdeki para konusunda sonlandı. Birçoğu, paranın hayır kurumlarına verilmesinin yahut Ukrayna’dan kaçan milyonlarca mülteciye bu parayla yardım edilmesinin daha düzgün olacağını öne sürdü.

Oscar adayı oyuncular, Oscar heykelciğini alamasalar bile özel olarak hazırlanan çantaları meskenlerine götürecekler. Lakin yıldızların her biri Ukrayna’yı desteklemek için konuşurken çevrimiçi ortamda biroldukça kişi için bu ödül ikiyüzlülük olarak görüldü.

UKRAYNA’YA YARDIM İÇİN BAĞIŞLANMALIYDI

Çantada yer alanlar içinde; 25.000 dolarlık bir proje de dahil olmak üzere birkaç beş haneli ikram, lüks bir tesiste iki kişilik 15.600 dolarlık dört gecelik konaklama; 15.000 dolarlık üç günlük sağlıklı ömür inzivası; 12.000 dolarlık bir kol şekillendirme prosedürü ve Botox üzere 10.000 dolarlık bir cilt tedavisi.

Twitter kullanıcılarından biri; “Ukrayna’daki krize yardım etmek için gitmeliydi” diye yazdı. Öbür bir kullanıcı da “Bu yılki Oscar adayı armağan çantasındaki öğeler listesinden mutlaka tiksindim” diye yazdı.

Diğer bir kullanıcı da “Peki ya #Ukrayna’ya dayanak veren tüm Amerikalı aktörlerin bunların iptal edilmesini ve ortaya çıkan insani krizi desteklemek için paranın gönderilmesini talep edilmesine ne dersiniz?” diye teklifte bulundu.

“OSCAR ARMAĞAN ÇANTASINDAN TİKSİNDİM”

Bir kullanıcı da “Dünyada bu kadar şok edici bir servet dağılımının olmasının yeni bir şey olmadığını biliyorum, fakat Oscar’ın adaylar için 140 bin dolarlık armağan çantaları olması da biraz iğrenç” dedi.

CNBC’den Scott Wapner da “Bu geceki Oscar adaylarının her birinin niye 140.000 dolarlık armağan çantası aldığını düşünmek için saatler harcadım ve hâlâ zarardayım…” dedi.

Siyaset bilimci Larry Sabato da “İşte bir fikir: Bu cömert armağan çantalarını açık artırmaya çıkarın ve parayı mültecilere dayanak olan kurumlara bağışlayın. Ünlüleri şımartmak yerine, fakirlere ve savaştan ziyan gorenlere yardım edin” yazdı.

“İHTİYAÇLARI YOK”

Kısa müddette Twitter’da kelam konusu çantalar reaksiyon toplamaya devam etti. Bir kullanıcı “Çantalardan elde edilen geliri Ukrayna yardım kuruluşuna bağışlasalar güzel olur. Ancak onlar Hollywood yıldızları ve onlardan bunu beklemeyin” yazdı.

Öbür bir kullanıcı da “İhtiyacı olan son beşerler onlar. Adayların da armağan çantalarını otomatik olarak bağışlayabilecekleri yardım kutuları olsaydı farklı olurdu” dedi.