Türk mutfağının sürdürülebilirlik elçileri

celikci

New member
Gastronomiyle toplumsal hayatın tüm dinamiklerini bir ortaya getiren ve kent hayat kültürüne katkı sağlayan Türkiye’nin birinci gastronomi şenliği Restoran Haftası’nın 11’incisi 5-31 Mayıs 2022 tarihleri içinde Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenecek.

Bu yıl sürdürülebilirlik temasının ele alındığı Restoran Haftası’nda bilhassa atıksız mutfağa dikkat çekiliyor.

Lezzet severleri hem yemeğe birebir vakitte yeni tecrübeler yaşamaya davet eden Restoran Haftası’nda, “Sürdürülebilirlik’” teması odağında bu yıl birinci kere 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışı gerçekleştirecek.

Yarış kapsamında mutfağımızı geleceğe taşıyacak genç şefler, Türk mutfağının sürdürülebilirlik alanındaki elçileri olmak için yarışacak.

18-35 yaş içindeki tüm genç şeflerin iştirakine açık olan müsabakada, adaylar atıksız mutfak prensipleri çerçevesinde ana yemekkategorisinde hazırladıkları yemek tanımlarını online müracaat yaparak iletecekler.


GASTRONOMİ DORUĞU

İletilen tarifler içinden seçilecek olan 10 aday, 4 heyet üyesi tarafınca gastronomi üzerine aldıklarıeğitim, mutfak tecrübesi, atıksız reçetelerdeki yaratıcılık ve teknik, Türk mutfağı ile olanilişkileri üzere bir grup kıymetlendirme kriterleri doğrultusunda belirlenecek. Bu adaylar hazırladıkları tanımları heyet tadımına sunmak üzere Gastronometro’ya davet edilecek.