Ressam Zahit Büyükişliyen’in şiddetli hayatı, Yel Değirmenlerine Karşı isimli kitapta

celikci

New member
Bugüne kadar on yedi mükafata layık görülen, açtığı fazlaca sayıda şahsi standın yanı sıra, ulusal ve memleketler arası sayısız karma stantta yer alan Zahit Büyükişliyen’in, kamuoyunun tanıdığı ve tanımadığı bir hayli şahısla kesişen hayat öyküsü, güçlü bir biyografik roman olarak sunuluyor.

1980 devrinde, özgür bir sanat eğitimi vermeye çalışan ünlü ressamın, öğretim üyesi olarak yaşadığı zorluklar, kaynayan kazan durumuna gelen üniversitelerdeki iç çekişmeler, haksızlıklar, bu kitapta gözler önüne seriliyor.

Zahit Büyükişliyen’in çocukluğuna ve birinci gençliğine ilişkin bölük pörçük anılar, kimi vakit hayatının tarafını değiştiren tesadüfler, kimi vakit de -basit bir günün bile adeta bir daha yaşanarak tüm bilgileriyla anlatıldığı değişik anekdotlara tanıklık ediliyor.

SERÜVEN DOLU BİR HAYAT

İçinden Medine, Mersin, İskenderun, İvriz, Brilon, Iserlohn, Kassel, Londra ve Ankara üzere kentler geçen, neredeyse yüzyıllık kelamlı tarihi içeren, İstanbul’da devam etmekte olan bir serüvendir bu anılar demeti.

Birinci romanı Falezlere Götür Beni Aysel ile edebiyat dünyasına adım atan Burçak Gönül’ün, Yel Değirmenlerine Karşı isimli kitabının, hem de bir fotoğraf sanatı belgeseli olarak, sürükleyici kurgusu ve başarılı lisan kullanması ile epeyce ilgi toplaması bekleniyor.

BABA-KIZ KİTABI

Biri renkleriyle, başkası sözcükleriyle düşlerini sıralayan baba-kızın kitabı: Yel Değirmenlerine Karşı. Her iki manada da Yel Değirmenlerine Karşı buluştukları yer. Baba Zahit Büyükişliyen soyut ve renkçi, otoriteye karşı eğitimci, açık fikirli ve dürüst…

Kızı Burçak Gönül rafine anlatımı, detaylara hâkimiyeti ve yan öykücükleriyle kurgulayan… Ortaya çıkan, epeyce heyecanlı, hayli umutlu ve bir o kadar da merak (korku mu demeli) dolu yeni/farklı, somut bir Zahit Büyükişliyen resmi…

Olağan, su üzere akıcılığıyla Burçak Gönül romanı. Okudukça hislerinizin fotoğrafını çizeceksiniz, hayalinizde.

ANILAR DEMETİ

Antakya’dan Ankara’ya, Almanya’dan İstanbul’a, mahalleden üniversiteye, en tanınmamışından hiç unutulmayana biroldukça insanın da yer aldığı, polemiğe yer vermeyen ancak gerçekleri ortaya çıkmaya çağıran bir anılar demeti, bir yakın devir sanat tarihi… Okur, kendince yorumlayacak hayatı da fotoğrafları de…

Bağlantı için:

[email protected]