Emekçiler iPhone Fabrikasından Firar Ederken Görüntülendi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Apple’ın iPhone üretimi için kritik ehemmiyete sahip olan Çin’deki fabrikasında çalışanlar, karantinadan firar etti. Zhengzhou kentinde yer alan fabrikada çalışanların tesis duvarlarından atlayarak kaçtığı görüntülendi.

Apple için iPhone’ları üreten Foxconn şirketinin tesislerinde katı Covid kısıtlamaları uygulanıyor.

Çin hükümeti sıfır Covid siyaseti niçiniyle bilhassa büyük üretim tesislerinde sıkı bir biçimde kısıtlamalar uyguluyor. Binlerce çalışanın çalıştığı büyük fabrikalarda bu durum sorunlara niye olabiliyor. Çin halkı ve iş dünyası için hayatın zorlaşması niçiniyle bu siyaset eleştiriliyordu.

iPhone üretimi için kritik kıymete sahip Foxconn fabrikasından 10 çalışanın fabrikadan kaçtığı imajları internette paylaşıldı.

Apple CEO’su Tim Cook 2012 yılında tesisi ziyaret ederek çalışanlarla görüşmüştü.

Zhengzhou’daki üretim merkezi, dünyanın en büyük iPhone fabrikası.

Geçtiğimiz hafta Çin’in Henan bölgesinin merkezi olan Zhengzhou kentinde 167 Covid olayı görüldü. Bu sayı geçen haftaki hadise sayısının 97 fazlası. 10 milyon nüfuslu kent kelam konusu hadiseler niçiniyle kısmi olarak karantina altına alındı. Tayvan merkezli Foxconn şirketi ise tesisten çıkmak isteyen çalışanların engellenmeyeceğini deklare etti.

Financial Times’a konuşan Xia soyadlı 22 yaşındaki bir emekçi, tesiste kaldıkları yatakhanelerde “tamamen kaos yaşandığını” söylüyor ve üretim tesisinden duvarı atlayarak kaçtıklarını anlatıyor.

Çin’de hala Covid için sıkı tedbirlerin devam etmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.